Har du ont i armen när du spelar tennis? Om så är fallet, kan du ha tennisarmbåge, ett tillstånd som beror på upprepad användning av armen. Det finns många behandlingar för detta tillstånd, inklusive kirurgi, men ofta kan enkla övningar hjälpa till att lindra smärtan. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera tre stärkande övningar som kan hjälpa till att besegra smärta i tennisarmbåge enligt Göteborgs bästa Naprapat:

Vad är tennisarmbåge?

Tennisarmbåge är ett tillstånd som orsakas av upprepad belastning på armens senor och muskler. Det uppstår när du överanstränger dessa muskler, ofta som ett resultat av att spela tennis eller andra racketsporter. Symtom inkluderar smärta och ömhet på utsidan av armbågen, som kan sträcka sig till underarmen, handleden och handen. Detta kan göra det svårt att röra armen normalt eller lyfta även lätta föremål.

Tips för styrkeövning 1: Stretching handledsböjare

Denna stretch är bra för att öka handledens flexibilitet och förhindra ytterligare skador. Börja med att sträcka ut armen med handflatan nedåt. Använd en hand för att försiktigt dra fingrarna bakåt tills du känner en sträckning på framsidan av din underarm och handled. Håll stretchen i 15 till 30 sekunder och byt sedan arm.

Styrketräningstips 2: Sträck på handleden

Denna stretch är viktig för att stärka muskler och senor i din underarm. Börja med att sträcka ut armen framför dig, handflatan nedåt. Tryck försiktigt tillbaka knogarna med ena handen tills du känner en sträckning i baksidan av underarmen och handleden. Håll denna sträcka i 15 till 30 sekunder innan du byter arm.

Styrketräningstips 3: Excentrisk handledscurl

Den excentriska handledscurlen är en bra övning för att bygga styrka i underarmsmusklerna som är ansvariga för armbågens stabilitet. Börja med att sitta på en bänk med en hantel i varje hand. Med handflatorna vända uppåt, lyft långsamt vikterna upp och sänk dem sedan tillbaka med kontroll. Gör 3 set med 10-15 repetitioner.

Genom att följa dessa tre enkla tips kan du hjälpa till att minska smärtan i tennisarmbågen och njuta av att spela din favoritsport igen. Om du fortfarande har ont efter att ha provat dessa övningar rekommenderar vi att du konsulterar en vårdpersonal för att boka behandling av Tennisarmbåge.