Det är måndag. Jag är glad idag, för den här veckan ska jag inte röra mig en millimeter utanför kommungränsen och det är sannerligen något att glädjas rejält över. Förra veckan var jag i Skellefteå och det var ärligen SKITROLIGT! Alltså verkligen. Så himla bra gäng där. Men trött är jag ändå. Och har varit i helgen. Bara velat sova. Det går ju inte med två små ljuvliga barn, tvärtom. Men det är vad jag mest velat ändå. Att hålla workshop i två dagar och stå och prata närapå non stop, det är så fruktansvärt utmattande så jag tror nästan inte man fattar hur jobbigt det är, om man inte varit där själv. Det blir också en sak att göra det någon gång då och då, men som nu, när jag gör det en gång i veckan. Det är som att springa marathon på veckobasis, utan att någonsin egentligen hinna återhämta sig. Fast för hjärnan då.

Min svärfar har varit här också, han åker hem idag. Det har varit roligt! Han har mest fått ploga snö, det fullkomligen vräker ner nu.

Jag tänker mycket på hur snabbt tiden går. Det är inte så att jag vill stoppa den, snarare ser jag att de värsta småbarnsåren börjar vi lämna bakom oss. Och det är förbannat skönt, ursäkta uttrycket. Om lite drygt en månad fyller barnen år, Tage blir sex och Ejda blir tre och även om den sistnämnda är en handfull fortfarande så tänker jag att det kommer hon alltid att vara, mitt eget liv kommer nu sakta, sakta tillbaka till mig. Att jag kunde ligga på soffan och läsa en bok i lördags, något som varit helt otänkbart för ett år sedan. Att båda barnen lekte på med sitt efter middagen igår och vi vuxna kunde sitta och dricka kaffe och prata. Sådana saker.

Jag tror att den här sommaren som vi också sakta närmar oss, kommer att bli bättre än någonsin.

Hurra! För det och en massa annat. Tänker jag idag, och känner mig mycket gladare än jag ser ut på bilden nedan, som är tagen alldeles precis nyss. Inte minst när jag tänker på att två superfina t-shirts är på väg till mig. Jag beställde dem för jättelänge sedan, men det är ett företag som inte har sina produkter i lager, utan tillverkar dem efter varje enskild beställning så det har tagit ett bra tag att få dem. Men nu trackar jag paketet ivrigt, det har precis lämnat Los Angeles efter några dagar på drift genom USA.

Sedan skrev jag en ganska lång harang om Townes Van Zandt på bokhora också, för det var en biografi över honom jag läste färdigt där jag låg på soffan i lördags och det var så himla himla bra. Jag och Ejda dansade tryckare till “Be here to love me” i söndags när hon kom in från sin utevistelse och var så trött. Hon lutade sitt guldlockiga huvud mot min axel och allt var bara bra.