När vi lämnade i morse: sonen informerade nådigast förskolepersonalen om att den kallaste temperaturen under de senaste 20 åren uppmättes år 1999 i Karesuando, -49 grader. Han är en veritabel källa till kunskap den gossen.

Men sedan dess har vi aldrig haft det så kallt förrän nu. I Naimakka hade de nästan -43, här i Vittangi uppmättes den officiella temperaturen till -41,5 grader i natt men det finns ju områden här i byn där termometern visade -47 såatte…

Jag kollar ivrigt av postlådan – vill inte att mina ansiktsmasker från REN ska frysa till is. Inte heller min ögonpalett från The Balm, Har äntligen köpt Meet Matt(e) Nude som jag har längtat efter sedan i somras. Nu på Cocopandas rea, 249 kronor istället för 400 spänn. Ja, det lönar sig väl att vänta och inte har jag saknat den nämnvärt det här halvåret heller. Skulle ju även kunna leva helt utan den men inbillar mig att livet ändå blir lite roligare. Helst sedan jag tittade på lite olika sminkningar med den här paletten på Pinterest. Längtar så himla mycket efter att de ska komma nu!

Jag gjorde ett skrivrelaterat jobb precis innan jul – förordet till Kristina Sandbergs “Ta itu” som ska nytryckas. En riktigt bra bok som jag läste när den kom första gången i början på 2000-talet. Nu ges den ut på nytt med ett litet och ganska personligt, förord av moi. För det arvodet bestämde jag mig för att slösa max hälften på något riktigt smutt och spara resten till ladorna. Jag gör ofta så med oväntade jobb som dyker upp från ingenstans. Sådant som blir liksom en bonus ovanpå ens ordinarie jobb. Lite lyx som man önskar sig ska man få unna sig då, och lite måste man förstås spara. Nu blev det en lattjo liten puder/rougepalett från Hourglass, jag har länge velat prova deras settingpowder och här får man testa tre stycken. Samt tre rouge (om än i små storlekar). Kanske unnar jag mig något mer, det finns lite kulpengar kvar.

Nåväl, tillbaka till saltgruvan. Det har varit mysigt att jobba hemma med maken den här veckan. Vi sitter och arbetar lite småtrivsamt bredvid varandra, lyssnar på musik och bollar lite textfrågor mellan varandra. Jag har haft en ganska textintensiv vecka och då är det ganska skönt att sitta hemma, bryta upp och blåsa ut huvudet med något annat emellanåt. Jag skriver snabbt och mycket, men det sker alltid i sjok och det behöver gå lite tid när jag bara går runt, pysslar med annat och låter hjärnan jobba med texterna lite i skymundan. Sedan är det bara att sätta sig ner och producera. Då går det undan rejält.