Det här med grått hår var väl tamejfan ett evighetsprojekt. Men efter att jag testat igenom den gråa toning jag valt, kunde jag bittert konstatera att en rejäl blekning av hårbotten krävdes för att det skulle bli bra. Så iväg till Coop för att införskaffa Jane Hellen Silver Blond – ska man göra det så ska man ju göra det riktigt risigt. Är numera vackert ljusgul i botten (trots 40 minuter inpackning efteråt med denna). Vilket man ju ALLTID blir med blekning, oavsett hur mycket askiga/silvriga toner man än låtsas svänga sig med. Det är inte så illa som det skulle kunna vara dock, jag klarar av att röra mig bland folk som tur är. Jag har varit med om värre (gulare), men tackar nog Maria Nila lite extra för att jag slipper gå med mössan på.

Låg sedan i badet och tittade på lite youtubetutorials kring grått hår och bestämde mig då för att införskaffa en starkare grå variant av hårfärg – nämligen denna. Går inte att köpa som privatperson i Sverige så det fick bli en beställning via eBay från de gulhårigas land – Polen.

För att försäkra mig om att det kommer fästa ordentligt i hårbotten så kommer jag eventuellt köra ännu ett varv med Jane Hellen precis innan det gråa ska i, det beror på när färgen väntas dyka upp.

Så ja, kanske någon gång i q1 2016 att ni kommer få se en bild på mig i grått hår. Blir det bra kommer jag direkt beställa en ny grå tub dock, för tänker inte göra om det här utväxtsmisstaget en gång till (för vilken gång i ordningen jag nu lovar mig själv just det).

Medan vi nu sitter och väntar på att den grå färgen ska anlända (fick inget trackingnr buhu) så kan jag istället berätta om hur nöjd jag är med två produkter från Kevin Murphy som faktiskt ger bra med tjocka till håret:

Kevin Murphy Body Mass Leave in Treatment – jag fick tips från en frisör om att jag snarare skulle ha Kevin Murphys Angel-serie än den plumpserie jag köpte först, och den här ingick i ett litet kit jag köpte. Är mycket nöjd med Angel wash & rinse f ö, men mer om det nån annan gång. Den här är jättebra att spraya i hårbotten och dra ut mot längderna när håret är blött. Känns skön och mjuk och ger bra volym.

Kevin Murphy Full Again använder jag i topparna och den är också en liten fining som tjockar på kalufsen på ett bra sätt.

Flera tummar upp!